top of page

CV 1949-2020

Omstreeks 2010 ben ik met keramiek begonnen. Maar eigenlijk ben ik veldbioloog, opgevoed en wijs geworden in de landschappen van Friesland, Drenthe en noordwest Duitsland. 

Wat betreft keramiek was er in Leeuwarden eerst nog Parnas, de vroegere Blauwe Stoep. Mijn leermeester(es) was daar Paulien Ploeger, die mij de ambachtelijke kant van draaien liet zien. Toen Parnas omstreeks 2013 ophield ben ik meegegaan naar Klaaiwurk te Boksum, in het atelier van de Afke Andreae. Een verscheidenheid aan leraren kwam in die jaren voorbij. Al in 2015 kocht ik een eigen oven en een draaischijf. 

Wat betreft de klei vind ik de natuurklei van de landschappen echt interessant. Open vormen vind ik het meest boeiend, die vouwen zich als het ware onder je handen open. Soms totdat de spanning te groot wordt en de zaak in elkaar zakt.

Ik word altijd blij als ik met het Boeddhisme in aanraking kom, al ver voor de kleitijd. In 2017 en 2019 zijn Marloes en ik naar Shikoku, Japan, gegaan, om de grote tempeltocht te lopen, de Henro Michi. 88 boeddhistische tempels, 1.200 kilometer. Een werkelijk inspirerende tocht. 

bottom of page